Štoly

pronájem štol

Nabízíme možnost prohlídky i pronájmu štol pro firemní či VIP akce, svatby, oslavy, večírky, koncerty. Dále můžeme zajistit ochutnávku sýrů a degustaci vín s odborným výkladem. 

Základní vybavení a služby:

  • kapacita až 120 osob
  • cateringové služby, hostesky
  • možnost uspořádání ochutnávky sýrů a degustace vín s odborným výkladem
  • zajištění kulturního, hudebního či jiného programu

Ochutnávka sýrů a degustace vín

Chcete vědět, jak vypadá ochutnávka sýrů a degustace vín na odborné úrovni?

Navštivte Štoly Madeta a vychutnejte si jedinečný gurmánský zážitek v podobě ochutnávky vín a těch nejlepších „madeťáckých“ sýrů jako je například Tylžský sýr, Blaťácké zlato, Madeland, Jihočeská niva, Zlatá niva, Primator atd.

Během degustace se dozvíte nejen vše o víně i sýru, jejich původ a příběh, ale také k jakému typu vína se, který sýr hodí, jaké chutě se spolu nejlépe snoubí či které nejlépe zvýrazní jeho chuť. Vhodně vybrané víno totiž skvěle doplňuje chuťové vjemy a dává tak degustaci zcela jiný rozměr.

Možnost pronájmu kójí na uskladnění vína

Využijte možnost skladovat víno v ideálních podmínkách starého sklepa s konstantní teplotou, kde mohou vína nazrávat po mnoho let.

Prakticky každé víno se vyvíjí až do fáze zralosti, kdy dosáhne optimálního spojení vůně i chuti.

Předpokládaná ideální lahvová zralost u moravských a českých vín:

  • u běžných jakostních a kabinetních vín 1 - 3 let po sklizni
  • u extraktivních pozdních sběrů a výběrů 3 - 6 (i více) let po sklizni
  • u bobulových výběrů, ledových a slámových vín min. po 3 letech, ale někdy i mnohem později.

Obecně bílé víno zraje v láhvi rychleji, než červené.

Proč je dobré zde vína skladovat a jak naše služba funguje?

  • uskladnění vína v prostředí s konstantní teplotou 10 a 12 °C, což je také teplota ideální pro servírování bílých a růžových vín
  • velikost kóje je 3 x 3 m, bez přístupu světla a s ideální vlhkostí pro uskladnění vín mezi 70 a 80 %
  • zajištění přístupu k vlastní kóji dle smlouvy o pronájmu